Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

 1. Is er een verwijsbrief van de huisarts nodig?
 2. Hoe snel werkt een homeopathisch middel?
 3. Kan je homeopathie gebruiken als je al gewone medicijnen hebt?
 4. Voor wie is homeopathie?
 5. Moet je in homeopathie geloven voordat het werkt?
 6. Wat te doen bij klachten?

Antwoorden:

 1. Nee, een verwijsbrief is niet nodig. Je kunt rechtstreeks een afspraak met een homeopaat maken.
 2. Dat hangt af van of de klacht acuut of chronisch is. En of de klacht al lang of pas kort aanwezig is. Een acute oorontsteking kan binnen het half uur al op een homeopathisch middel reageren. Een burn-out zal langzaam maar zeker verdwijnen tijdens de homeopathische behandeling.
 3. In de regel wel. Sommige reguliere medicijnen kunnen de werking van homeopathische middelen wel wat storen. Dit geldt met name voor hormoonpreparaten, antibiotica en narcosemiddelen. Het duurt dan soms wat langer voor de behandeling aanslaat. We hebben ook middelen die de verstoring kunnen helpen opheffen.
 4. Voor iedereen, mensen en dieren. Van jong tot oud. Succes van de behandeling hangt af van de levenskracht, storende  invloeden van buiten en het vinden van het goede, homeopathische middel.
 5. Nee, dat hoeft niet. Maar vertrouwen in de behandelaar heeft zeker een positieve invloed. Ik heb ooit een man op consult gehad die door zijn vrouw gestuurd was en van het gezeur af wilde zijn. Ik kon hem goed helpen en pas naderhand vertelde hij mij dat hij er totaal geen heil in had gezien. Daar dacht hij nu anders over. Trouwens, mijn poezen zijn ook niet in staat om te geloven, maar ze reageren goed op homeopathische middelen.
 6. Op de website van de beroepsvereniging NVKH is bij ‘over ons/klachtenafhandeling’ een klachtenformulier te vinden. Heeft u geen internet dan kan u ook bellen met de NVKH nr. 0172-499595. De NVKH heeft een klachten contactpersoon aangewezen. Komt u er met deze persoon niet uit, dan zal die voor u een officieel klachtenbureau inschakelen.