Over mijzelf

Hanneke schrijvers

Hanneke schrijvers

Ervaring
Al ruim 30 jaar werk ik als homeopaat in het noorden van het land. Mijn enthousiasme voor de homeopathie is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Door de contacten met mijn patiënten en collega’s en door de bijscholingen die ik jaarlijks volg, is mijn kennis over de homeopathie, de reguliere geneeskunde en de mens flink gegroeid.

Sinds twee jaar maak ik ook, indien gewenst, gebruik van het geven van healingen.

Motivatie
Wat mij van het begin af aan het meest in de homeopathie heeft aangetrokken, is dat het een manier van genezen is waarbij je een beroep doet op het herstelvermogen van het lichaam zelf. Symptomen worden gezien als een signaal ( een soort taal) van het lichaam om aan te geven dat het uit balans is. I.p.v. dit signaal te onderdrukken, zoals in de reguliere geneeskunde vaak gebeurt, wordt in de homeopathie juist geluisterd naar de taal van het lichaam en kan een diepgaand proces op gang worden gebracht.
Niet alleen de resultaten die met deze geneeskunde te behalen zijn vervullen mij nog steeds met verbazing en voldoening, maar ook het contact met de patiënten is een verrijking voor mijn leven.

Samenwerking
Met een aantal collega’s vorm ik een nauw samenwerkingsverband. Ongeveer elke maand komen wij bijeen om informatie te delen, elkaar vragen voor te leggen of een casus door te nemen (uiteraard met toestemming van de betreffende patiënt). Het voordeel van dit laatste is dat er niet één, maar vier homeopaten hun licht over de problematiek laten schijnen.
Elke nieuwe patiënt krijgt, indien gewenst, een formulier mee om de huisarts in te lichten over de gestarte behandeling. In veel gevallen wordt dit door de huisarts zeer op prijs gesteld waardoor het indien nodig mogelijk is om met de huisarts overleg te hebben.
Doorverwijzen voor een onderzoek is op deze manier ook veel eenvoudiger.

CV

1987 – heden: werkzaam als klassiek homeopaat geregistreerd lid van de Nederlands Vereniging van Homeopaten
1981 – 1987: basisopleiding Natuurgeneeskunde aan het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde te Hilversum (inclusief medische vakken)
vakopleiding klassieke homeopathie aan het NCNH
opleiding  fysische diagnostiek

Overige werkzaamheden, vanaf 1981 in deeltijd:
coördinator Culturele en Kunstzinnige vorming
plaatsvervangend directeur basisonderwijs
groepsleerkracht in het basisonderwijs

1974: afgestudeerd aan Pabo in Groningen
1971: eindexamen Dalton Lyceum te Den Haag