Homeopathie en allergieën

Internationale Week van de Homeopathie: allergieën

Van 10 tot 16 april 2009 staat de themaweek over Homeopathie en Allergie wereldwijd op het programma. In Nederland wordt deze week georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie Nederland (KVHN), de artsenvereniging voor homeopathie (VHAN) en de Nederlands Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).

Voor mensen met een allergie en overige geïnteresseerden organiseren bovenstaande verenigingen door het hele land lezingen, open dagen en presentaties in bibliotheken.

Voor een informatieve open middag of ochtend kunt u terecht bij:

Hanneke Schrijvers, Reigerstraat 10, Groningen, 14.00 – 17.00 uur

Vanja Wierenga en Marc Kuipers, Gezondheidscentrum Beijum,  Emingaheerd 8e, Groningen, 9.00 -14.00 uur

 

Ons lichaam zit prachtig in elkaar. Het zelf herstellend vermogen weert van nature ziekmakende invloeden, waardoor we over het algemeen gezond blijven. Bij klachten is het zelf herstellend vermogen ontregeld en heeft het lichaam hulp nodig om weer in balans te komen.

 

Bij een allergie laat het afweersysteem bij contact met bepaalde stoffen een andere werking zien dan normaal. Deze overgevoeligheidsreactie kan men daarom beschouwen als ‘een foutje van de natuur’.

De meest bekende vorm van allergie is hooikoorts, een overgevoeligheid voor pollen (stuifmeel) van bomen en planten.

 

Met name op het gebied van hooikoorts zijn er de afgelopen jaren verschillende studies uitgevoerd met opmerkelijke positieve resultaten over de homeopatische behandeling van hooikoorts. Deze zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Meer over deze onderzoeken staat op www.vereniginghomeopathie.nl onder ‘actueel’.

 

Bij het zoeken naar een passend geneesmiddel kijkt de homeopaat niet alleen naar de specifieke klacht(en), maar ook naar de verschillende lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken van de persoon.

 

 

Stijn voetbalt weer lekker!

Stijn van 8 jaar komt op consult. Hij speelt graag buiten en is gek op voetballen. Daar zit het probleem: hij is allergisch voor gras. Zijn oogleden zwellen op en hij krijgt rode, jeukende bultjes op zijn rug. Verder is hij ook allergisch voor katten. Wat opvalt is dat hij snel en veel zweet en het gauw warm heeft. Hij houdt erg van vlees eten.

Voor een homeopathisch behandelaar is het niet alleen belangrijk om van alles over de allergie van Stijn te weten te komen, maar ook om goed door te vragen over hoe hij in elkaar zit. Op deze manier krijgt de behandelaar een goed totaalbeeld van Stijn. Dat is nodig om het homeopathisch geneesmiddel te vinden dat het beste bij de klachten van de jongen past. Stijn krijgt het homeopathisch geneesmiddel Sulpher voorgeschreven.

Tijdens het tweede consult vertelt de moeder van hem: ‘Het gaat heel goed. Stijn heeft geen last meer van de kat van oma gehad en kan weer gewoon op het gras voetballen. Het zweten werd wel even erger, maar nu is het minder en het ruikt minder zuur’.

Bron: Koninklijke Vereniging voor Homeopathie

 

Hanneke Schrijvers, www.hannekeschrijvers.nl , 050-5776467